Blaberidae sp. ‘Kenya’

Büszkén mutatjuk be nektek a hobbiban jelenleg legkisebb elérhető fajt! Habár még behatározva nincs pontosan hogy micsoda is, de állományai már stabilak a tenyésztőknél. Apró méretéből és kinézetéből adódó cukisága mellett rejteget még pár érdekességet ez a faj. A talajban élnek, de előszeretettel töltik idejüket a felszínen. A nőstények, ha eljön a születés ideje, leásnak a talajba és kialakítanak egy kamrát maguknak, ahol világra hozzák a kicsiket. Rendkívül könnyű őket tartani és igen szaporák. A kifejlett hímeket szárnyaikról könnyebben fel lehet ismerni, míg a nőstényeknek csak igen apróak jutottak.

Blaberidae sp. 'Kenya' Blaberidae sp. 'Kenya' nimfa
Magyar nevek: nincs
Angol nevek: Little Kenyan Roach
Kiegészítő információ: Csak a hím imágók másznak sík felületen. Teljesen röpkétlenek.
Előfordulás: Kenya
Méret: 8-10 mm
Szaporodás, egyedfejlődés: Ovovivipária.
Morfológia: A nimfák világosbarnák, az imágók sötétbarnák, szinte feketék. A hímek kisebbek a nőstényeknél és csak nekik van szárnyuk, ami a potrohuk feléig ér.

Tartási paraméterek:
  • Hőmérséklet: 24°C-30°C
  • Páratartalom: 50%
  • Eleség: Zöldség, gyümölcs, állati fehérje, avar és korhadékok.
  • Egyéb: Áskálódóak, ezért biztosítsunk nekik vastag talajt. A terrárium kialakításakor vegyük számításba, hogy a nőstények leásnak ameddig csak tudnak, hogy “megszüljék” a kicsiket, ezért méretéhez képest sokkal vastagabb talajréteget alakítsunk ki. Szeretnek a talajra fektetett fák és kövek alatt tartózkodni, így dizájnosíthatjuk élőhelyüket a lakásban.

Vissza